produk-produk

Selasa, 23 Februari 2016

Tawaran SCC Holdings Oleh MITIMITI telah menawarkan tawaran saham khas SCC Holdings Berhad bermula 22 Februari 2016. Tawaran ini dibuka sehingga 21 Mac 2016 sebelum 12.00 tengahari. Penghantaran borang permohonan pula sebelum 23 Mac 2016 sebelum jam 04.30 petang. Saya mengambil masa sehari juga sebelum menulis IPO SCC Holdings. Ini kerana ada nama syarikat saya sama telah disenaraikan di dalam Bursa Saham Kuala Lumpur. Saya akan memaklumkan jika ada maklumat baru mengenai perkara ini.

Mengikut maklumat yang saya terima syarikat SCC Holdings diletakkan dibawah Ace Market. Harga penutup petang tadi adalah RM1.84 perunit. Kaunter ini bukanlah kaunter yang aktif seperti saham-saham blue chip yang lain. SCC Holdings telah diasaskan pada tahun 1972 dan mempunyai ibu pejabat di Kuala Lumpur. Produk SCC Holdings telah berada di pasaran China, Indonesia dan Brunei. Syarikat ini menjual dan membekalkan makanan kesihatan haiwan serta kelengkapan perkhidmatan makanan.

IPO SCC menawarkan 6.1 juta unit saham kepada pelabur bumiputera di bawah tawaran MITI. Harga par adalah RM0.50. Kenangan Investment Bank Berhad merupakan bank penasihat IPO kali ini. IPO SCC adalah IPO yang kelima ditawarkan MITI pada tahun ini. IPO sebelum ini adalah Ranhill Berhad, Bison Consolidated, Pecca Group dan LKL International. Para pelabur diminta membuat kajian lebih lanjut sebelum membeli mana-mana IPO yang ditawarkan.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan